De afgelopen periode zijn het aantal woningen behoorlijk afgenomen. Denk hierbij aan de koopwoningen tot een maximale koopsom van driehonderdduizend euro. Wat wel een lichtpunt genoemd kan worden is de rente. Deze rente is nu lager dan ooit. Wij  informeren u graag over hoe u die woning, met de laagste rente, aan de haak kunt slaan.

Zoek buiten het centrum

Wij begrijpen dat een woning in het hartje van het centrum de droom is van veel kopers. Toch willen wij u adviseren om verder te kijken dan het centrum, woningen die zich net buiten de ring bevinden. Voornamelijk in de grote steden is er een fors te kort aan starters- en nieuwbouwwoningen. Daarnaast is er een lange wachtrij voor het inschrijven op een nieuwbouwproject. Vermijd daarom het centrum en verspreid je kansen!

Weet u al wat u maximaal kunt lenen?

Wat een hoop tijd scheelt, tijdens het zoekproces naar een woning, is wanneer u vooraf weet wat u maximaal kunt lenen van de bank. Uw onafhankelijk hypotheekadviseur kan u dit exact vertellen. Door deze analyse vooraf gedaan te hebben kunt u direct biedingen uitbrengen en kan de verkoopmakelaar meteen overgaan tot actie.

Kom ik in aanmerking voor een lening?

Dit verschilt ten aanzien van de persoonlijke financiële situatie van per potentiele koper. Ook is de lening afhankelijk van de bestemming en gemeenteligging waar uw toekomstige woning zich bevindt. De onafhankelijk hypotheekadviseur kan u ook hiermee verder helpen. Hij kan nagaan of u in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn voor een betreffende lening.

Voorkom financiële verassingen

Wanneer u een toekomstige woning op het oog heeft kunt al enig thuiswerk ondernemen. Naast uw vaste lasten per maand is het verstandig om alvast te weten wat de overige kosten zullen zijn voor bijvoorbeeld de riolering, WOZ waarde of afvalheffing. Door dit vooraf te berekenen heeft u al enig inzicht van de hoogte van de toekomstige vaste lasten.

Waarom kan een buffer van pas komen?

Bij de daadwerkelijke verhuizing gaat nog wel eens iets kapot of er zijn achteraf toch nog materialen nodig die u vooraf niet had meegerekend in het budget. Denk hierbij aan bijvoorbeeld nieuw meubilair of een koelkast die zijn beste tijd gehad heeft. Hierdoor voorkomt u enige geldproblemen.

Bovengenoemde zaken kunt u alvast in u opnemen, om daarna in gesprek te gaan met uw onafhankelijk hypotheekadviseur. Hoe graag wilt u een eigen huis?

Wilt u graag een gesprek met onze adviseur? Neem dan gerust contact met ons op en kom langs. De kosten voor het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.36bb814e6e770962f9e99d44ed7cf83d