Huurprijzen blijven stijgen in 2018. Kan ik kopen?

By 17 september 2018 Wonen

Vergeleken met 2017 zijn de huurprijzen dit jaar sneller gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn Amsterdam, Utrecht en Den Haag de meest opvallende stijgers wat betreft de stijgende huurprijzen.

Waarschijnlijk heeft u het ook wel opgemerkt. Juli, het moment van het jaar waarop de meeste verhuurders de tarieven verhogen. Vorig jaar juli was deze gemiddelde huurstijging 1,7 procent, terwijl dit jaar juli de gemiddelde huurstijging alweer op 2,3 procent zit.

Om terug te komen op de meest opvallender stijgers, onze hoofdstad Amsterdam pakt met een gemiddelde huurstijging van 2,9 procent de eerste plek. Op plek twee staan Utrecht en Den Haag met een gemiddelde huurstijging van 2,8 procent.
Drenthe had het minst last van de huurstijging.

Het CBS heeft niet alleen gekeken naar het verschil tussen 2017 en 2018, ook is er onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van huren over de afgelopen zes jaar. Uit dit onderzoek is gebleken dat de huurprijzen in de afgelopen zes jaar met 18,5 procent zijn gestegen. Dit terwijl de consumentenprijzen in dezelfde periode ‘maar’ met 8,5 procent zijn gestegen.

Wellicht is het mogelijk om uw huurhuis te kopen. Of is het nu een juist moment om een andere woning te kopen. Het is in ieder geval de moeite waard om ernaar te kijken. Wij, Van Andel Hypotheken, helpen u daar graag bij. Ons advies is persoonlijk, onafhankelijk en maatwerk. De kosten voor het eerste gesprek nemen wij graag voor onze rekening.

Telefonisch: 06 2802123 of 06 27072998
Email: info@vanandelfinancieeladvies.nl

www.vanandelhypotheken.nlofwww.vanandelfinancieeladvies.nl

 

 

 

Leave a Reply