Je huis verduurzamen, welke stappen moet ik ondernemen?

By 19 september 2019 Wonen

We hebben het er al over gehad, het verduurzamen van je woning. Op dit moment een hot topic dat veel aandacht vraagt ten aanzien van de maatregelen die huizenbezitters kunnen nemen. De energierekening verlagen, klinkt interessant toch! Welke stappen moeten hiervoor genomen worden?

Financieren van duurzame maatregelen
Je moet eerst investeren voordat je ook maar iets in je vaste lasten gaat merken. Duurzame maatregelen kosten geld. Samen met een financieel adviseur kun je uitzoeken hoeveel je wilt/kunt besteden aan het energiezuinig maken van je woning, welke duurzaamheidslening je het beste kunt afsluiten, of je energiebesparende maatregelen in aanmerking komen voor een subsidie en of je energiebesparende maatregelen in aanmerking komen voor het terugvragen van btw.

Isoleren van je woning
Een belangrijke stap is het juist isoleren van je woning. Voordat je de woning laat verduurzamen middels welke energiebesparende maatregeling dan ook, is het belangrijk om kritisch naar de isolatie van jouw woning te kijken. Je kunt nog zoveel (duurzaam opgewekte) warmte in je huis stoken, als je isolatie niet in orde is stook je nog steeds voor de mussen. Denk aan bijvoorbeeld vloer-en bodemisolatie,, muurisolatie, dakisolatie en isolerend glas.

Duurzame investeringen
De meest voor de hand liggende investering is het kiezen voor zonnepanelen of een warmtepomp. Wanneer de woning hier geschikt voor is, is dit een goede en relatief eenvoudige investering. Daarbij zie je deze investering snel terug op je energieverbruik (en dus je energierekening). Hiervoor kunt u verschillende offertes aanvragen.
Een warmtepomp is een extra verstandige keuze (ter vervanging van je CV-ketel). Deze populaire investering moet ervoor zorgen dat in 2050 alle huishoudens vrij zijn van gas. Deze warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht of de bodem waarmee water voor in huis wordt verwarmd. Prijzen van de verschillende warmtepompen liggen tussen de €5.000 en €25.000.

Wat is de besparing per jaar?
Aller eerst doe je aan duurzaamheid voor het milieu en om een zo klein mogelijke footprint achter te laten. Maar eerlijk is eerlijk, elke maand geld besparen zegt niemand nee tegen. Maak een afspraak met uw financieel adviseur om samen deze besparing voor uw situatie in cijfers zichtbaar te maken.

Telefoon: 06 2802123 of 06 27072998
Email: info@vanandelfinancieeladvies.nl of info@vanandelhypotheken.nl
www.vanandelhypotheken.nl of www.vanandelfinancieeladvies.nl